Mi is az a Depresszió?

Szeretnék írni a blogomban a több éve elhúzódó betegségemről.A kezelésem menetéről,eredményéről.Továbbá szeretnék még írni a kedvenc zenekaromról amit szintén depressziónak "kereszteltek".

Friss topikok

Linkblog

HTML

Milyen veszélyekkel járhat a kezeletlen depresszió?

2010.08.04. 10:05 | kaldijanócska | 1 komment

Az egészségügyi világszervezet(WHO) adatai szerint a depresszió jelenleg a negyedik azon betegségek sorában,amelyek tartós munkaképtelenséget okoznak.Előrejelzések szerint 2020-ra a szív és érrendszeri betegségek után a második helyre kerülhet.A depressziós beteg munkahelyi teljesítőképessége szinte kivétel nélkül csökken.Súlyosabb esetekben a depressziós peiódusokat kísérő elhúzódó betegállomány végleges visszaminősítéshez ,leszázalékoláshoz vagy állásvesztéshez vezethet.A depresszió szétzilálja a beteg emberi kapcsolatait,ideértve a családi kötelékeit is.Állanndsulhatnak a családi konfliktusok,nem ritka a házasság felbomlása sem.Mivel a tünetek nagy része hangulati jellegű ezért a beteg öngyógyító szándékkal gyakran fordulhat öngyógyító szerekhez,így válhat alkoholistává vagy kábítószerfüggővé.

A bejegyzés trackback címe:

https://depressziomrol.blog.hu/api/trackback/id/tr172189574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Big Sister 2010.08.07. 13:57:25

Szia!

Érdekes dolgokat írsz.

Egy dolgot még nem látok tisztán: érintett vagy? Erről még nem volt szó. Nekem a címből ez jön le.

Fogsz írni erről is?

Várom!
süti beállítások módosítása